logo headerright

Talen

  • English
  • Nederlands
  • Français
  • Deutsch

Novelle Pia

Novelle Pia

Geboortejaar: 
1991
Kleur: 
Chestnut
Grootte: 
172
Niveau: 
MA
Geslacht: 
Mare
Stamboek: 
BWP
Stamboeknummer: 
BWP-W-110180-ST
Moeder: 
Categorie: 
Breeding
Group: 
Horses coming from us

"Novelle - Pia" is zuster van super gepresteerde " Dwinger - Pia " en " Pikante - Pia " 

"Dwinger - Pia" was 2 X Z2 kampioen nationaal zn heeft zeer vele Prix St - Georges gewonnen in België en Duitsland onder Philippe Jorissen.

 

" Pikante - Pia " van Donnerhall was een heerlijke merrie die echt veel van haar vader weg had. Ze presteerde altijd in de top bij de jonge paarden wedstrijden, won later vele wedstrijden op kleine tour en liep daarna Grand-Prix tot en met de Europese kampioenschappen in Hagen ( Duitsland ).

 

Novelle - Pia zelf heeft wedstrijden gelopen in de dressuur - jumping - en military, en ze beschikt over fenomenale bewegingen, vanaf haar 7 de levensjaar hebben we haar ingezet in onze fokkerij. Ze is onder andere moeder van Roosevelt, deze was Belgisch kampioen bij de 4 jarige paarden, 2e 5jarig en 2e 6 jarig, liep 2 maal WK jonge paarden in Arnehm, en presteerde sterk in St- George en Inter I met Verena.

 

Ook de Staatpremie merrie " Femke " komt uit haar, Femke haalde de Eindring op de Elite Stutenschau in Rheinland 2006, legde haar merrietest met top punten af,  kreeg 9,5 op vreemde ruiter test, en won deze test met verve. Ze was 2 x gekwalificeerd voor het Bundeschampionate,  5 jarig met Heiner Schiergen en 6 jarige met Carlotta Söffing. In 2010 heeft ze al verschillende overwinngen geboekt op S-Niveau.